1240730866_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein viimeviikonloppuna limejuustokakkua vieraille, joka tosin hieman epäonnistui. Päälle piti tulla ohut kerros kiillettä limemehusta, mutta minn huonon vuoan ansiosta oli kiilteet lähinnä pöydällä. Nolostunut

Ohje kakkuun on täältä, mutta muokkasin ohjeen täysin laktoosittomaksi. Sunnuntain kasvirasvasekoitetta käyttämällä kakusta tuli tosi kuohkea. Jos et halua laktoositonta kakkua, käytä sunnuntain tilalla 5 dl kermaa.

Pohja:
12 kpl digestive-keksejä
50 g laktoositonta margariinia tai voita
Täyte:
5 liivatetta
1/2 dl puristettua limen mehua
400 g laktoositonta tuorejuustoa (Viola)
4 dl (2prk) Sunnuntai kasvirasvavalmistetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munan valkuaista
Kiille:
2 1/2 livatetta
1 1/2 dl limen mehua
3 limen raastettu kuori
1-2 rkl sokeria
vihreää elintarvikeväriä

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun rasvan kanssa. Pingota leivinpaperi 26 cm irtopohjavuoan pohjalle ja painele keksiseos vuokaan. Vatkaa kasvirasvavalmiste + sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa pehmennyt tuorejuusto mukaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta limen mehu ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana "kerma"-juustoseokseen. Sekoita koko ajan, jotta seokseen ei tule kokkareita. Nostele valkuaisvaahto joukkoon varovasti käännellen.

Anna hyytyä viileässä vähintään kaksi tuntia.

Kn juustokakku on kokonaan hyytynyt, valmista kiille. Liota liivatteet kylmäsä vedessä. Kiehauta tilkka limen mehua ja lisää sokeri. Purista liivatteista liika vesi pois ja sekoita mehun joukkoon. Yhdistä loppu mehu, limen raastettu kuori ja elintarvikeväri. Sekoita tasaiseksi. HUOM. Tarkista kiilteen maku, ettei kiilteestä tule liian kirpeä. Jäähdytä kiillettä hetki ja levitä varovasti kakun päälle. Anna hyytyä. Koristele sitruunamelissalla ja limen viipaleilla.