1240730893_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näitä nyyttejä minun on pitänyt tehdä monen monta kertaa ja vihdoin sain sen verran aikaiseksi. Oli sen verran hyviä, että joutuu kyllä tekemään toistekin.

Peruna-jauhelihanyytit

24 kpl
1 dl perunasosejauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g kylmää margariinia
2 dl kylmää vettä
Täyte:
1 dl puuroutuva riisiä
250 g jauhelihaa
1 sipuli
1/2 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 tl pizzamaustetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl chilijauhetta
3 dl juustoraastetta
1 kananmuna
1 dl persiljaa

Sekoita perunasosejauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää joukkoon paloiteltu margariini. Sekoita kunnes seos on ryynimäistä. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Keitä riisi kypsäksi miedosti suolalla maustetussa vedessä. Kaada siivilään ja huuhdo kylmällä vedellä. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulikuutioita hetki öljyssä. Lisää jauheliha pannulle ja anna sen ruskistua. Mausta suolalla, pizzamausteella, paprikalla, mustapippurilla ja chilijauheella. Jäähdytä seos. Sekoita riisin joukkoon jauheliaseos, juustoraaste, muna ja hienonnettu persilja.

Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 24 osaan. Pyörittele palloiksi ja kauli ne pyöreiksi levyiksi. Nosta levyt voidellulle muffinipellille tai paperivuokiin. Lusikoi 2-3 rkl täytettä levyille. Nosta taikinalevyjen reunat ylös ja ummista nyyteiksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.