1240730804_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Leivoin vaihteeksi leipää ja tein ruisruutuja. Ohjeen löysin Kotikokki.net-sivustolta, jota hieman muokkaisin. Nämä valmistuivat melko nopeasti ja maistuivat pari päivää myöhemminkin paahdettuina.

5 dl vettä
2 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1 pss kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
1 dl ruisleseitä
4 dl vehnäjauhoja
  • Lämmitä vesi 42-asteiseksi.
  • Sekoita kuivahiiva jauoihin, yhdistä taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi.
  • Kumoa taikina uunipellille. Ripottele päälle reilusti ruisjauhoja.
  • Taputtele taikinalevy noin sentin paksuiseksi ja leikkaa taikinapyörällä neliöiksi.
  • Anna kohota puolisen tuntia ja paista 225 asteessa n.25 min.