Leivoin vaihteeksi leipää ja tein ruisruutuja. Ohjeen löysin Kotikokki.net-sivustolta, jota hieman muokkaisin. Nämä valmistuivat melko nopeasti ja maistuivat pari päivää myöhemminkin paahdettuina.
5 dl vettä 2 tl suolaa1/2 dl öljyä1 pss kuivahiivaa4 dl ruisjauhoja1 dl ruisleseitä4 dl vehnäjauhoja-
Lämmitä vesi 42-asteiseksi.
-
Sekoita kuivahiiva jauoihin, yhdistä taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi.
-
Kumoa taikina uunipellille. Ripottele päälle reilusti ruisjauhoja.
-
Taputtele taikinalevy noin sentin paksuiseksi ja leikkaa taikinapyörällä neliöiksi.
-
Anna kohota puolisen tuntia ja paista 225 asteessa n.25 min.
Kommentit