Tein juhannuksen kunniaksi pätkiksillä maustettua kahvikakkua. Pidän itse todella paljon suklaan ja mintun yhditelmästä. Kakusta tuli suklainen ja raikas pätkiksen ansiosta.

1246087990_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on bongattu Myllyn Paras-sivustolta.

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl kermaviiliä
n.1 pss pätkiksiä tai 6 pätkispatukkaa
3 munaa
Kuorrutus:
200 g suklaata
100 g voita tai margariinia
50 g valkosuklaata
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää rasvan sekaan kermaviili ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sulata suklaa ja voi liedellä kattilassa tai mikrossa ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Pursottele halutessasi kakun päälle valkosuklaata tai ripottele esim. suklaahippuja tai strösseleitä.