Tein juhannuksen kunniaksi pätkiksillä maustettua kahvikakkua. Pidän itse todella paljon suklaan ja mintun yhditelmästä. Kakusta tuli suklainen ja raikas pätkiksen ansiosta.
Ohje on bongattu Myllyn Paras-sivustolta.
4 dl vehnäjauhoja3 dl sokeria1 tl vaniljasokeria2 tl leivinjauhetta4 rkl kaakaojauhetta150 g sulatettua voita tai margariinia2 dl kermaviiliän.1 pss pätkiksiä tai 6 pätkispatukkaa3 munaaKuorrutus:200 g suklaata100 g voita tai margariinia50 g valkosuklaataSekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää rasvan sekaan kermaviili ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.Sulata suklaa ja voi liedellä kattilassa tai mikrossa ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Pursottele halutessasi kakun päälle valkosuklaata tai ripottele esim. suklaahippuja tai strösseleitä.
Kommentit