Tämän kakun tein ystäväni miehelle hänen täyttäessään vuosia. Hän pitää suklaasta yli kaiken ja niinpä kakussa kaikki on suklaata. Pääsin itsekin maistamaan kakkua ja oli kyllä todella hyvää.

1246087903_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakku on tehty 20 cm vuokaan. Reseptin olen kirjoittanut ylös jostakin blogista, mutta en kuollaksenikaan muista mistä. Ohje kuitenkin tässä.

Pohja
6 munaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl juoksevaa margariinia
2 1/4 dl jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl tummaa kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden ja taikinaa varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 min.
Täyte
2 liivatelehteä
175 g tummaa suklaata
1/2 dl vahvaa kahvia
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl vispi- tai kuohukermaa
2 rkl sokeria
Kostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa.
Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata suklaa ja lisää sulaneen suklaan joukkoon kuuma kahvi ja vedestä poispuristetut liivatelehdet hyvin sekoittaen. Lisää keltuaiset jäähtyneeseen seokseen. Vaahdota valkuaiset ja toisessa kulhossa kerma. Lisää vaahdot suklaaseokseen sekoittaen täyte tasaiseksi.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Kostuta pohjat ja jaa täyte väleihin. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Itse koristelin kakun kaakaolla maustetulla kermavaahdolla ja suklaarullilla, jotka pursottelin leivinpaperille.