Tämän kakun tein ystäväni miehelle hänen täyttäessään vuosia. Hän pitää suklaasta yli kaiken ja niinpä kakussa kaikki on suklaata. Pääsin itsekin maistamaan kakkua ja oli kyllä todella hyvää.
Kakku on tehty 20 cm vuokaan. Reseptin olen kirjoittanut ylös jostakin blogista, mutta en kuollaksenikaan muista mistä. Ohje kuitenkin tässä.
Pohja6 munaa3 dl sokeria1 1/2 dl juoksevaa margariinia2 1/4 dl jauhoja1 1/2 tl leivinjauhetta1 dl tummaa kaakaojauhettaVaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden ja taikinaa varovasti käännellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 min.Täyte2 liivatelehteä175 g tummaa suklaata1/2 dl vahvaa kahvia2 keltuaista2 valkuaista2 dl vispi- tai kuohukermaa2 rkl sokeriaKostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa.Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Sulata suklaa ja lisää sulaneen suklaan joukkoon kuuma kahvi ja vedestä poispuristetut liivatelehdet hyvin sekoittaen. Lisää keltuaiset jäähtyneeseen seokseen. Vaahdota valkuaiset ja toisessa kulhossa kerma. Lisää vaahdot suklaaseokseen sekoittaen täyte tasaiseksi.Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Kostuta pohjat ja jaa täyte väleihin. Anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.Itse koristelin kakun kaakaolla maustetulla kermavaahdolla ja suklaarullilla, jotka pursottelin leivinpaperille.
Kommentit